Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelindeki sağlık kurumlarında yaz döneminde 15 bin öğrenci istihdam edilecek

Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelindeki sağlık kurumlarında yaz döneminde 15 bin öğrenci istihdam edilecek
REKLAM ALANI
17.07.2024
A+
A-

Birleşik Rusya’nın desteğiyle ülke genelindeki sağlık kurumlarında yaz döneminde 15 bin öğrenci istihdam edilecek

2024

Tıp üniversiteleri ve kolejlerinin öğrencileri, ast ve orta düzey sağlık personeli olarak çalışacak ve tıbbi muayeneleri gerçekleştirecek
Tıp öğrencileri Novosibirsk, Novokuznetsk, Barnaul, Arkhangelsk, Perm, Stary Oskol, Voronej, Tataristan, Çelyabinsk, Yuzhno-Sakhalinsk ve Moskova’daki tıp kurumlarında çalışacak. Belarus ve Kırgızistan’daki üniversitelerden öğrenciler de Rus öğrenci ekiplerinin çalışma projelerine katılacak.

“Hekimliği meslek olarak seçen gençler, mentorlarının kim olacağını, kimlerle çalışmak zorunda kalacaklarını daha erken görecek ve anlayacaklar. Bu, gelecekte tıp alanında harika bir kariyer için iyi bir tohumdur. Gençlerin gelecekteki personeli olduğunu anlayan Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı’na ve akıllı yerel başhekimlere çok teşekkürler. Şimdi gençler hoşlarına giderse gelip burada çalışacaklar, çünkü onlara ilgi gösterildi, ilk başlangıç ​​verildi, onlara sağlık hizmetlerinin gelişimini de etkiledikleri gösterildi, aynı zamanda tedavi de ettiler,” dedi Devlet Duma Komitesi Başkanı. Sağlığın Korunması Üzerine Badma Bashankaev .

Moskova’da ilk kez tıp üniversiteleri ve kolejlerinin eczacılık fakültesi öğrencilerini bir araya getiren bir emek projesi düzenlendi. 36,6 eczane zincirinde 50 kişi çalışacak.

Rusya Demiryolları’nın özel bölümlerinde 47 tıp öğrencisi istihdam edilecek.

Belgorod’da “Belgorod, seninleyiz!” kampanyası kapsamında. Özel bir insani yardım ekibi vatandaşlara yardım etmeye başlayacak.

“Tıp kurumlarındaki projeler, geleceğin uzmanlarının işgücü hareketliliğini artırıyor ve işlerinin ayrıntılarına daha fazla dalmalarına olanak tanıyor. Önemli olan, tıp öğrencilerinin gerçek koşullarda geçici yarı zamanlı çalışmalara ilgi duyması ve bunun, meslekte kalmaları için ek bir motivasyon görevi görmesidir. Devlet Duma Gençlik Politikası Komitesi Birinci Başkan Yardımcısı Mikhail Kiselyov , “Birleşik Rusya bugün gençlerin istihdamını teşvik etme açısından yasal çerçeveyi geliştirmeye devam ediyor” dedi.

Rusya Federasyonu Sağlık Bakanlığı’na bağlı 51 üniversite ve 7 tıp fakültesinin yanı sıra federal üniversitelerin uzman fakülteleri temelinde öğrenci sağlık ekipleri oluşturuldu,

“Tıp öğrencileri yaz aylarında doktorlara gerçek bir destek oluyor. Her yıl sadece çalışan öğrenci sayısının değil, aynı zamanda tıbbi ekip üyelerinin çalıştığı uzmanlık alanlarının sayısının da artmasına sevindim – örneğin bu yıl farmasötik bir yön ortaya çıktı. Öğrenci takımlarından geçen her genç uzmanın ideolojik olarak deneyimli, deneyimli bir uzman olacağını ve eğitimden sonra devlet sağlık sisteminde çalışmaya geri döneceğini umuyorum” dedi. Rus öğrenci ekipleri yönetim kurulu üyesi Devlet Duması milletvekili Yulia Drozzhina .

Hoparlör
Başankaev Badma Nikolayeviç
Başankaev Badma Nikolayeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Devlet Duması Sağlığın Korunması Komitesi Başkanı
#Başankaev
#Kiselev
#Maya
#öğrenci ekibi
#sağlık görevlileri
#öğrenciler
#iş
#yaz
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/pri-sodejstvii-edinoj-rossii-15-tysyach-studentov-trudoustroyat-na-leto-v-meduchrezhdeniya-po-vsej-strane

 

REKLAM ALANI