Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler geliştirecek

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler geliştirecek.

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler geliştirecek
REKLAM ALANI
02.10.2024
A+
A-

Birleşik Rusya bütçenin ikinci okumasında değişiklikler geliştirecek
2024,

Partinin önceliği, Cumhurbaşkanının Genelgedeki talimatlarının eksiksiz uygulanması ve halk programı hükümlerinin hayata geçirilmesidir.
Partinin Genel Konseyi Sekreter Vekili Vladimir Yakushev , Birleşik Rusya’nın Hükümetle birlikte önümüzdeki üç yıllık dönem için federal bütçe taslağının ikinci okumasında değişiklikler üzerinde çalışacağını söyledi .

“Bütçe tasarısının ilk okumasının 24 Ekim’de yapılması planlanıyor. Bunun öncesinde komitelerde belge üzerinde çalışılıyor ve bunun sonucunda grup milletvekilleri hangi hükümlerin ayarlanması gerektiğini anlayacaklar. Vladimir Yakushev, bunları Dmitry Medvedev başkanlığındaki partinin program komisyonunun toplantısında Hükümetle tartışacağız ” dedi.

Bütçenin devletin tüm sosyal yükümlülüklerinin yerine getirilmesini, ülkenin teknolojik egemenliğinin sağlanmasını, güvenlik masraflarını ve SVO katılımcıları ve ailelerine destek sağladığını belirtti.

Sosyal politika finansmanı artacak – 2027 yılına kadar giderler 7,2 trilyon rubleye çıkacak, bu da çocuklu ailelere gerekli ödemeleri sağlayacak, sosyal hazineyi kullanan önlemleri destekleyecek, doğum sermayesi programını genişletecek, uzun vadeli bakımın geliştirilmesini sağlayacak sistem ve bir sosyal sözleşme, rehabilitasyon ve habilitasyon programı.

Anaokulları ve okulların inşası, büyük onarımları ve ilkokul çocuklarına sıcak yemek sağlanmasına ilişkin “Birleşik Rusya” ulusal programının hükümleri sağlanmıştır. Partinin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü eğitim kurumlarının elden geçirilmesi için program tarafından ek finansman alınacak. Bu amaçlar için yılda 15 milyar ruble ekleniyor.

Bütçe taslağı, Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda teknik okulların onarımı ve ekipmanı, kampüs inşaatı, mühendislik personelinin eğitimi ve gençlerin bilime katılımı için fon sağlıyor.

Sağlık masrafları da artıyor. Birleşik Rusya’nın girişimiyle kardiyovasküler hastalıkların önlenmesi için fon sağlanıyor. Yılda yaklaşık bir milyar ziyaret sağlayan temel sağlık hizmetlerinin modernleştirilmesine yönelik program devam edecek. Yetim hastalıkları olan çocukları desteklemek için İyilik Çemberi Vakfı’nın finansmanı artıyor.

Birleşik Rusya’nın İnşaat Bakanlığı’na sunduğu teklifler ile belediye altyapısının modernizasyonuna yönelik bir program başlayacak. Modern kentsel çevrenin oluşturulması ve kırsal alanların bütünleşik kalkınmasına yönelik programların uygulanmasına devam edilecektir.

Bölgeler destek alacak. Yatırımlar, ulaşım merkezlerinin, yolların, havalimanlarının inşası ve toplu taşımanın yenilenmesine yönelik altyapı projelerine yönlendirilecek.

Teknolojik egemenliğin sağlanması için 6,1 trilyon ruble harcanacak. Para, uçak ve takım tezgahı imalatı, insansız hava sistemleri, radyo ve mikroelektronik desteği, yüksek teknolojili takım tezgahlarının üretimi, Ar-Ge ve diğer alanların geliştirilmesinde kullanılacak.

“Ulusal projelerin hayata geçirilmesi öncelikler arasında yer alıyor. Vladimir Yakushev, “Birleşik Rusya”nın her biri için önerilerini sunduğunu belirtti.

Hoparlör
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Yakushev Vladimir Vladimiroviç
Parti Genel Konseyi Sekreter Vekili, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Yakushev
#projebütçesi
#sosyalinisiyatifler
#halkın programı
#Cumhurbaşkanı’ndan Federal Meclis’e mesaj
#bölgeler
#sağlık hizmeti
#eğitim
#bilim
#teknolojiler
#emniyet
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-razrabotaet-popravki-ko-vtoromu-chteniyu-byudzheta

REKLAM ALANI