Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

“Birleşik Rusya” Yalta’da “Artek – çocuk diplomasisinin başkenti” yuvarlak masa düzenledi

“Birleşik Rusya” Yalta’da “Artek – çocuk diplomasisinin başkenti” yuvarlak masa düzenledi
REKLAM ALANI
04.08.2024
A+
A-

“Birleşik Rusya” Yalta’da “Artek – çocuk diplomasisinin başkenti” yuvarlak masa düzenledi

2024,

59 ülkeden çocuklar katıldı
Yuvarlak masa toplantısı, “Rusya Dostları Kulübü” parti projesi kapsamında Livadia Sarayı’nda düzenlendi.

“Livadia Sarayı’ndaki geleneksel toplantılar gençler arasında canlı, ilgili bir iletişim fırsatı sağlıyor. Bu kez duyarlı genç erkek ve kadınların da burada toplanmış olmasından mutluyum. Dünya Gençlik Festivali etkinlikleri kapsamında açılışını yaptığımız uluslararası “Artek Halkı” yarışmasının ikinci etabının kazananlarını tebrik ediyorum. Sunduğunuz projeler, yaşınız ve kökeniniz ne olursa olsun, barış ve dostluk gibi yüksek ideallere bağlı, yaratıcı insanlar olduğunuzu doğruluyor” diyen partinin uluslararası işbirliği komisyonu başkanı Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, katılımcıları selamladı .

Yuvarlak masada “Artek Halkı” kampanyasının proje oturumunun kazananları, “Rusya Dostları Kulübü” programına önerilerini sundu.

Özellikle Belarus Cumhuriyeti’nden Tatyana Petrova , geleneksel değerleri korumak için çeşitli etkinlikler düzenleyecek ve farklı ülkelerden insanları bunlara dahil edecek bir topluluk oluşturulmasını önerdi.

“Bugün bambaşka fikir ve değerlerin savunulmasına rağmen biz inancımızı ve kültürümüzü savunacağız. Rusya ve Belarus Birlik Devleti, tarihi hafızanın korunması ve geleneksel değerlerin korunmasına yönelik projelere katılmaya hazırdır,” dedi Rusya ve Belarus Birlik Devleti Daimi Komitesi Sosyal Politika ve Bilgi Desteği Dairesi Başkan Yardımcısı Oleg Tokun .

Kırgızistan’dan Anna Ostapenko, inşaat halindeki Solneçni kampına Aziz Luka adını vermeyi ve bu sonbaharda St. Petersburg’daki kültür forumunun alanında “Yerli Kültürümü Seviyorum” uluslararası eylemini başlatmayı önerdi.

Güney Osetya’dan Barsag Tedeev ise “Fırsatlar Dünyası” adlı dijital platformun, uluslararası katılımcıların sosyal aktivitelerini destekleyecek yeni bir sosyal ağa dönüştürülmesini önerdi.

“ Fırsatlar Dünyası ” parti projesinin koordinatörü Roman Romanov, Artek sakinlerinin girişimlerine destek verdi.

Hoparlör
Lavrov Sergey Viktoroviç
Lavrov Sergey Viktoroviç
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı
#Lavrov
#Romanov
#İnsanlarArtek
#partiprojeleri
#Fırsatlar Dünyası
#yuvarlak masa
#Uluslararası ilişkiler
#FriendsClubRusya
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-provela-v-yalte-kruglyj-stol-artek-stolica-detskoj-diplomatii

, , , , , , , , , , ,

REKLAM ALANI