Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Manchester’deki temaslarına başladı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Manchester’deki temaslarına başladı
REKLAM ALANI
28.06.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Manchester’deki temaslarına başladı
28.06.2024

 

https://x.com/KKTCCB/status/1806699257568653665

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1806699257568653665

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere Manchester’deki temaslarına başladı. Cumhurbaşkanı Tatar, Manchester’e gelişinde Türkiye Cumhuriyeti Manchester Başkonsolosu Onur Sayın ile KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Manchester’de ilk olarak İngiltere’de 4 Temmuz genel seçimi nedeniyle kapalı bulunan Birleşik Krallık Parlamentosu bölge üyeleri Yasmin Qureshi ile Afzal Khan yanında Manchester eski belediye başkanı Yasmine Dar ile görüştü.

 

https://x.com/KKTCCB/status/1806699257568653665

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, temasları çerçevesinde Blackburn Belediye Başkanı Brian Taylor ve Belediye Meclis Lideri Phil Riley ile de bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Manchester’de iş insanları ile de görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşmelerinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak bölgesinde her alanda izolasyonlara rağmen gelişen bir ülke olduğunu belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne dış yatırımların arttığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, çok sayıda Kıbrıslı Türkün yaşadığı İngiltere’ye büyük önem verdiklerini ve sık sık ziyaret edip, İngiltere parlementosu üyeleri ve vatandaşlarla bir araya geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, garantör ülke İngiltere’den özellikle direkt ticaret ile direkt uçuşlar konusunda açılım beklediklerini kaydetti, parlamento üyelerinden destek istedi.

İş insanlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yatırım yapmaya çağıran Cumhurbaşkanı Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm ve eğitim başta olmak üzere her alanda gelişmeye ve altyapısını geliştirmeye devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, görüşmelerinde, tarihçesini anlattığı Kıbrıs’ta, şu anda iki devlet olduğuna işaret ederek, süreç ile ilgili bilgiler verdi ve Güney ile enerji başta olmak üzere bir çok konuda işbirliği yapabileceklerini söyledi.

Kıbrıs’ta mevcut gerçeklere dayalı bir çözümün adil ve sürdürülebilir olacağını işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ı geçmişe döndürecek bir anlaşma değil, geleceğe taşıyacak bir anlaşma için çalışmak istediklerini söyledi.

Garantör ülke İngiltere’nin Kıbrıs’taki gerçekleri çok iyi bildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, çok sayıda İngiliz’in de KKTC’de yaşam sürdüğünü, o yüzden direkt uçuşların büyük önem taşıdığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Tatar, bu yüzden yeni dönemde İngiltere parlamentosundan direkt uçuşlar konusunda destek beklediklerini kaydetti.

Dosya Adı

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-manchesterdeki-temaslarina-basladi-12476

 

 

https://x.com/KKTCCB/status/1806699257568653665

REKLAM ALANI