Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Devlet başkanı “Avrasya Alanında Sürdürülebilir Kalkınma ve Güvenlik” konferansında konuştu

Devlet başkanı “Avrasya Alanında Sürdürülebilir Kalkınma ve Güvenlik” konferansında konuştu.

Devlet başkanı “Avrasya Alanında Sürdürülebilir Kalkınma ve Güvenlik” konferansında konuştu
REKLAM ALANI
01.10.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı “Avrasya Alanında Sürdürülebilir Kalkınma ve Güvenlik” konferansında konuştu

2024

 

https://x.com/aqorda_press/status/1840730480120918430

 

Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev “Avrasya Alanında Sürdürülebilir Kalkınma ve Güvenlik” konferansına katıldı.

Devlet Başkanı konuşmasında eşi benzeri görülmemiş jeopolitik istikrarsızlık koşullarında diplomasinin rolünün belirleyici hale geldiğini kaydetti.

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1840730480120918430

 

– Jeopolitik ve jeoekonomide derin bir dönüşüm, küresel iklim ve demografik zorluklar, yeni salgın tehdidi, silahlanma yarışındaki artış, yapay zekanın kullanıma sunulması dahil teknolojik ilerleme, stratejik istikrar ve sürdürülebilirlik sorunları arka planında gelişimi hepimiz için büyük önem taşıyor. Sonuç açıktır: Uluslararası toplumun yumuşamaya, yapıcı diyaloğun yeniden başlaması için yeni bir pozitif gündeme ihtiyacı var. Dolayısıyla bütünsel, bölünmez Avrasya güvenliği fikri, çok kutuplu, adil ve sürdürülebilir bir dünya düzeninin inşası için kavramsal bir temel haline gelebilir” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

Daha sonra Devlet Başkanı, konferans katılımcılarını Kazakistan’da kamusal yaşamın tüm alanlarında büyük ölçekli dönüşümlere yönelik bir kursun uygulanması hakkında bilgilendirdi. Ona göre siyasi reformların temel yeniliği, Anayasa’da Cumhurbaşkanının görev süresini tek bir yedi yıllık dönemle sınırlayan hükmün yer almasıydı.

– “Sovyet sonrası alan” olarak adlandırılan hiçbir ülkede ve hatta sınırlarının ötesinde böyle bir norm yoktur. Başkanın sonuçta halk tarafından tutulan bir hükümet yöneticisi olduğu gerçeğinden hareketle, seçim platformunun ve reformların hayata geçirilmesi için yedi yıllık bir başkanlık döneminin yeterli olduğunu düşünüyorum. Ülkemizde Kanun ve Düzen diktatörlüğünün hüküm sürmesi gerektiğine inanıyorum. Bu, reformların daha fazla uygulanması için uygun koşulları sağlamanın yanı sıra Kazakistan ekonomisine yatırım çekmenin tek yoludur. Kanun ve Düzen, Adil bir Kazakistan inşa etmenin temelidir. Adalet talebi her zaman her yerde ve her zaman olmuştur ve Kazakistan da bir istisna değildir. Tüm reformlarımız, ne kadar zor olursa olsun, geri döndürülemez; hiç kimse onları durduramaz, hatta tersine çeviremez” dedi Devlet Başkanı.

 

https://x.com/aqorda_press/status/1840730480120918430

 

Cumhurbaşkanı ayrıca, Kazakistan ve Rusya halkları arasındaki dostluk bağlarının güçlendirilmesinde eğitim sektörünün önemli rolüne dikkat çekti. Ona göre şu anda Rusya’da 60 binden fazla Kazakistanlı öğrenci eğitim görüyor.

– Bugün ülkemizde ünlü Rus üniversitelerinin şubeleri başarıyla faaliyet göstermektedir. Kassym-Jomart Tokayev, MGIMO’nun Kazakistan’da bir şubesinin açılmasının planlandığını söyledi.

 

Genel kurul oturumunda Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Vladimir Medinsky, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konferans katılımcılarına selamlarını duyurdu.

 

MGIMO Rektörü Anatoly Torkunov ise konuşmasında, üniversitenin 80. yıl dönümüne ithaf edilen etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Kazak tarafına teşekkür etti.

“Ekonomi ve güvenlik alanındaki geleneksel çok taraflı işbirliği konularını iklim gündeminin yeni zorlukları, Avrasya bölgesindeki enerji ve ulaştırma altyapısının dinamik gelişimi ile birleştiren konferansın temasını seçmemiz tesadüf değildi.” Anatoly Torkunov.

Konferansa önde gelen Kazak ve Rus bilim adamları, diplomatik hizmet gazileri, hükümet kurum ve kuruluşlarının başkanları, siyaset bilimcilerin yanı sıra gençlik kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

 

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1840730480120918430

 

 

 

 

 

Geri gitmek Geri gitmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-vystupil-na-konferencii-ustoychivoe-razvitie-i-bezopasnost-na-evraziyskom-prostranstve-308726

 

 

 

https://x.com/aqorda_press/status/1840730480120918430

REKLAM ALANI