Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Gelecek Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalıklarında

Gelecek Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalıklarında
REKLAM ALANI
11.08.2021
A+
A-

Gelecek Beykoz Üniversitesi’nin ayrıcalıklarında

Beykoz Üniversitesi’nin 7+1 ve 3+1 eğitim modeli öğrencilerine iş hayatını deneyimleme fırsatı sunuyor. Üniversite mezuniyetleri öncesinde bir dönem iş tecrübesi edinen öğrenciler, 21. yüzyıl iş dünyasının adaylarda aradığı yetkinlikler konusunda da kendilerini geliştirme şansı elde ediyor. Teknolojinin hayatımızın her alanında hissedildiği Covid-19 sürecinde uzaktan eğitimde de başarılı bir sınav veren Beykoz Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”na göre “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı.

 

Beykoz Üniversitesi, kurulduğu 2016 yılından beri nitelikli büyümesini sürdürüyor. Bugün 15 yüksek lisans, 20 lisans ve 23 önlisans olmak üzere toplam 58 program ile eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklar ile onları geleceğe hazırlıyor.

 

7+1 ve 3+1 avantajı

Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7 +1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor, yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından da takip ediliyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanları ile ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefliyoruz. Üniversitemizde laboratuvar ve atölyelerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimleri ve bunların çıktılarını çok önemsiyoruz. En önemlisi de üniversite öğrenimi sırasında iş deneyimi elde etmek isteyen öğrencilerimize, 3+1, 7+1 modeli bu şansı veriyor” diyor.

 

14 temel ve yönetsel yetkinlik destekleniyor

Beykoz Üniversitesi’nde ders içeriklerinin sektörün ihtiyaçlarına göre oluşturulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta da “Yetkinlik Geliştirme Programı”. Günümüzde iş dünyası üniversite mezunlarının alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra bazı kritik yetkinlikleri de edinmiş olarak iş yaşamına atılmalarını bekliyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş olarak mezun olmalarını hedefledik. Bugün Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyor” diyor.

 

Beykoz Üniversitesi 12. Sırada

Beykoz Üniversitesi Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”nda “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı. Araştırmaya Türkiye’deki 125 devlet ve 73 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 198 üniversite katıldı ve 42 bin 353 öğrenciden veri toplandı. Son dört yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitelerine yönelik memnuniyetleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi sürecinde eğitim anlayışından ödün vermediğini ortaya koydu. Üniversite, “Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması”nda ise 198 Üniversite arasında 20’nci sırada yer aldı ve istikrarlı bir başarı çizgisinde yürüdüğünü göstermiş oldu. Öğrenci odaklı bir üniversite olmalarının bu istikrarlı başarıya katkıda bulunduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin üniversitemizden memnuniyetinin hem iç anketlerimizde hem de ÜNİAR gibi bağımsız kuruluşlarda benzer çıkıyor olması gerçekten memnuniyet verici. Tercih yapacak öğrencilerimiz bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalılar” dedi.

 

Yandal ve çift anadal fırsatı

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına da başvuru yapabiliyorlar. Öğrenciler çift/ikinci anadal ya da yandal programları için ayrıca öğrenim ücreti de ödemiyorlar.

 

Tercihler ağustos ayında

Beykoz Üniversitesi ağustosta başlayacak tercih dönemi süresince, online ve yüz yüze tercih danışmanları ile aday öğrencilere destek verecek. Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 eğitim- öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.

 

 

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 222 akademisyen ve 67 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.