Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Orta Asya ve Rusya Dışişleri Bakanları Yedinci Toplantısı

Orta Asya ve Rusya Dışişleri Bakanları Yedinci Toplantısı
REKLAM ALANI
15.04.2024
A+
A-

Orta Asya ve Rusya Dışişleri Bakanları Yedinci Toplantısı

/2024..jpg

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin, 12 Nisan 2024’te Minsk’te Orta Asya – Rusya formatındaki yedinci Dışişleri Bakanları Toplantısına katıldı.

Dışişleri kurumlarının başkanları, Ekim 2022’de bu formattaki ilk devlet başkanları zirvesinin sonuçlarının uygulanmasına vurgu yaparak, altı partili işbirliğinin geliştirilmesine yönelik devlet ve beklentiler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

S. Muhriddin konuşmasında, küresel politika ve ekonomideki hızlı değişimler karşısında, Orta Asya ülkeleri ile Rusya arasında açık ve karşılıklı saygıya dayalı bir diyaloğun özellikle önem taşıdığını kaydetti.

Bakan ayrıca, Orta Asya-Rusya zirvesinin sonuçlarının uygulanması için Tacikistan’ın Ortak Eylem Planının geliştirilmesi ve kabul edilmesine ilişkin vizyonunu da sundu.

Bakan, Orta Asya – Rusya formatında ikili ve çok taraflı göç etkileşiminin daha da geliştirilmesinin sosyo-ekonomik kalkınma için karşılıklı olarak faydalı olduğunu kaydetti. Bu bağlamda, işgücü kaynakları için uygun koşulların yaratılması, haklarının korunmasının sağlanması ve genel olarak göç konularının makul ve düşünceli yönetilmesinin gerekliliği vurgulandı.

S. Muhriddin’in konuşmasında Ulusun Lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı saygıdeğer Emomali Rahmon’un dile getirdiği girişimlerin uygulanmasına, özellikle “Koruyucu Ekonomi” projesinin başlatılmasına ve Orta Asya ülkeleri ve Rusya arasındaki endüstriyel işbirliğini teşvik etme programı.

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal ağlardaki resmi sayfaları:

Facebook’tayız : www.facebook.com/mfa.tj​

Twitter’dayız : www.twitter.com/MID_Tajikistan​

Telegram’dayız : t.me/mfa_tj​

Instagram’dayız : instagram.com/mfa_tjk​

Belarus

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/14816/sedmaya-vstrecha-ministrov-inostrannykh-del-tsa-i-rossii

 

REKLAM ALANI